Skip to content
Societate

Radu Tudor: Una din cele mai respingătoare manipulări lansate și amplificate de trolli specializați în astfel de operațiuni

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Jurnalistul Radu Tudor reacționează vehement pe pagina sa de Facebook, referitor la manipulările legate de faptul că armata americană a anunţat miercuri că a decis, din cauza epidemiei de coronavirus, să reducă amploarea exerciţiului militar Defender-Europe 20 la care intenţiona să trimită până în luna mai 20.000 de soldaţi.

Una din cele mai respingătoare manipulări lansate și amplificate de trolli specializați în astfel de operațiuni este „Armata Americană trimite trupe în Europa pentru că e dezastru și ne ascund ceva pe #coronavirus”, spune jurnalistul Radu Tudor, pe Facebook. „Dincolo de înclinația irațională a unui procent constant de indivizi către conspirații & scenarite, un singur argument e de adus : #DefenderEurope20 este cel mai mare exercițiu militar pentru apărarea spațiului aliat #NATO de la căderea comunismului. El a fost planificat în urmă cu 3 ani, are în vedere o întărire a apărării în fața agresiunii dovedite a Rusiei (de unde vine cel mai probabil manipularea…) și este un exercțiu cum se planifică și desfășoară mereu, de peste 25 de ani. După cum bine spune părintele Francisc Dobos, spălați-vă pe mâini, nu pe creier. Noi suntem NATO!”, a scris Radu Tudor.

" "
" "

Armata americană a anunţat miercuri că a decis, din cauza epidemiei de coronavirus, să reducă amploarea exerciţiului militar Defender-Europe 20 la care intenţiona să trimită până în luna mai 20.000 de soldaţi, relatează AFP.

După o revizuire atentă a activităţilor în curs în cadrul exerciţiului Defender-Europe 20 şi în contextul epidemiei provocate de coronavirus, vom modifica exerciţiul prin reducerea numărului de participanţi americani’‘, a anunţat armata într-un comunicat de presă.

Activităţile asociate exerciţiului vor fi ajustate în consecinţă şi vom coopera strâns cu aliaţii şi partenerii noştri pentru a îndeplini obiectivele prioritare” stabilite pentru acest exerciţiu militar, a menţionat sursa citată.

Armata americană planificase pentru acest exerciţiu cea mai mare desfăşurare militară în Europa din ultimii 25 de ani, cu 20.000 de soldaţi trimişi din Statele Unite pentru a se alătura celor 9.000 de militari aflaţi deja pe continent.

La manevrele militare urmau să participe în total 37.000 de militari aliaţi, în mai şi iunie, în 10 ţări europene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *