Skip to content
Societate

Raed Arafat a povestit cum s-au dat de gol mai mulți români veniți din Luton, care au prezentat certificate COVID false

Inquam Photos / Octav Ganea

Tot mai mulți români care se întorc în țară prezintă documente false privind vaccinarea anti-COVID. Secretarul de stat Raed Arafat a povestit, luni, cum s-au dat de gol câteva zeci de români aflați într-o astfel de situație.

Șeful DSU a vorbit despre un adevărat „fenomen” apărut. Deja polițiștii au deschis mai multe dosare penale unor persoane care s-au prezentat la DSP-uri și la frontieră cu documente false ce atestau vaccinarea anti-COVID, testarea cu rezultat negativ sau trecerea prin boală.

Acest lucru este extrem de grav pentru că oamenii ăștia vin din zone roșii chiar. Când vii în țară și ești în stare să prezinți chiar un document fals înseamnă că nu te interesează nimic, înseamnă că tu vii și ești dispus să răspândești boala, să răspândești totul, că nu te interesează. (…) probabil să fii și pozitiv și să vii să stai în familie și să spui că eu i-am șmecherit la graniță și am trecut și nu mai trebuie să stau în carantină – acest lucru este foarte grav”, a declarat Raed Arafat, pentru Digi24.

Secretarul de stat a povestit apoi cum s-au dat de gol câteva zeci de români care veneau de la Luton: „E un caz pe care mi l-a povestit un director de direcție sanitară ( …), care mi-a zis că într-un singur avion venit de la aeroportul Luton din Marea Britanie, 30 de persoane au prezentat documente de trecere prin boală, toți 30 în același avion și toți 30 s-au îmbolnăvit în aceeași săptămână. Asta i-a atras atenția și de acolo a fost informată poliția. Nu știu dacă toți 30, dar un număr important dintre ei au dosar penal pentru fals și uz de fals care, în ambele situații, înseamnă fie închisoare de la 3 luni la 2 sau 3 ani sau amendă penală, ceea ce înseamnă că te trezești cu cazier și ai alte probleme”.

1 comentariu la “Raed Arafat a povestit cum s-au dat de gol mai mulți români veniți din Luton, care au prezentat certificate COVID false

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *