Skip to content
Puterea Știrilor Video

Raed Arafat, acuzat de la nivelul conducerii PNL că ”intră cu bocancii în Parlamentul României”: ”S-au făcut multe abuzuri!”

Inquam Photos / Octav Ganea

Invitat în studioul Puterea Știrilor, vicepreședintele PNL, Florin Roman, îl acuză pe șeful DSU, Raed Arafat, că a ”intrat cu buldozerul peste prefecți și peste parlamentari”, acționând discreționar atunci când a decis carantinarea anumitor localități. De asemenea, deputatul liberal se întreabă cine sunt specialiștii care decid restricțiile anti-Covid la nivel național, pentru că numele lor nu au fost făcute publice nici până acum.

„Și eu m-am întrebat cine sunt specialiștii care decid aceste restricții. Asta a fost altă chestiune care a fost foarte prost explicată. Acolo chiar sunt specialiști, de la Institutul Național de Sănătate Publică, sunt specialiști epidemiologi, sunt specialiști de la Departamentul de Situații de Urgență, sunt reprezentanți ai Ministerului de Interne, a tuturor celor ce sunt implicați în combaterea și gestionarea pandemiei.

" "

Problema este că, în această structură, obligatoriu ar trebui să fie prezenți reprezentanți ai societății civile, dar și reprezentanți ai Parlamentului, pentru că atât legea de aprobare a stării de urgență, cât și starea de urgență au trecut prin Parlament. Dacă ar fi câte un parlamentar de la fiecare partid politic și dacă acel reprezentant e la curent cu ce se întâmplă acolo, el poate să-și informeze colegii, noi la rândul nostru putem informa opinia publică și ar fi o mai mare transparență”, spune deputatul liberal.

Acesta și-a exprimat nemulțumirea față de atitudinea șefului DSU, Raed Arafat, susținând că „intră cu bocancii în Parlamentul României”.

„Eu am ridicat această problemă într-o discuție cu domnul Arafat, i-am spus că mie mi se pare incorect. Eu știu când s-a luat decizia de carantinare la Alba Iulia de Ziua Națională și domnul Arafat a venit la Alba Iulia. Am vrut să merg și eu la acea întâlnire, dar mi s-a spus să nu mă duc. Cum adică?! Eu sunt deputat ales în Parlamentul României. De ce?! Pentru că trebuie impusă o anumită părere și nu trebuia să existe cea de-a doua părere.

Din acest punct de vedere s-au făcut multe abuzuri, domnul Arafat a intrat cu buldozerul peste prefecți, peste parlamentari, având un sprijin din partea statului român. A intrat cu bocancii peste puterea legislativă, a parlamentarului la care te duci după și îi spui să voteze legea de aprobare pentru starea de alertă. Dar cu cine îi merge îi merge, cu cine nu îi merge chiar nu-i merge. Asta nu este o chestiune de conflict între persoane, aici e vorba de un conflict de principii. Domnul Arafat trebuie să înțeleagă că nu îi neg calitățile de mare specialist, dar are o problemă când intră cu bocancii în Parlamentul României”, conchide Florin Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *