Skip to content
Societate

Raed Arafat anunță că plata taxelor la ghișeu se va face doar cu certificat verde sau online

Inquam Photos/Octav Ganea

Raed Arafat a declarat luni că românii vor avea nevoie de certificate verzi pentru a merge și plăti taele și impozitele la ANAF. Pe de altă parte, aceștia vor avea ca opțiune plata online prin intermediul aplicației ghiseul.ro.

Întrebat dacă oamenii care vor să își plătească taxele vor putea intra fără certificat verde la ANAF sau la primării, Arafat a răspuns: „Plata taxelor nu cred. Vor trebui totuși fie să plătească online, fie așteaptă”.

„Toate aceste dări, toate aceste taxe sunt accesibile… este ghiseul.ro și acolo găsiți cum să le plătiți”, a spus el.

El a precizat că cetățenii vor putea intra în sediile instituțiilor fără certificat verde doar pentru ridicarea prestațiilor sociale, adică a pensiilor sau a diverselor ajutoare sociale.

„La acest moment am vorbit doar de prestațiile sociale, adică să ridice pensiile, să ridice orice. Dar nu să intre să plătească alte chestii. La orice chestie putem să găsim 100 de excepții necesare. Nu vom aplica aceste excepții acum”, a precizat el.

Măsurile sunt prevăzute pentru următoarele 30 de zile, a precizat șeful DSU.

În cazul instituțiilor nedigitalizate, unde plata taxelor nu se poate face online, Arafat a spus că  „la acest moment o să știe toate instituțiile care sunt cu încasarea de taxe care este situația”.

Întrebat dacă se poate vorbi despre o amânare a taxelor, el a precizat: „Asta trebuie discutat la nivelul ANAF-ului”.

1 comentariu la “Raed Arafat anunță că plata taxelor la ghișeu se va face doar cu certificat verde sau online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *