Skip to content
Societate

Raed Arafat: Aplicarea de măsuri diferenţiate pentru persoanele vaccinate şi cele nevaccinate nu este discriminare

Inquam Photos/Alexandru Busca

Secretarul de stat, Raed Arafat, a declarat joi seara, după şedinţa de Guvern, că aplicarea de măsuri diferenţiate pentru persoanele vaccinate şi cele nevaccinate nu este discriminare. Acesta a precizat că  există suficient vaccin și că oricine se poate vaccina, prin urmare noile măsuri sunt decizii de sănătate publică.

Dacă nu aveamn suficient vaccin, dacă nu aveam acces la vaccin, atunci era o problemă, dar vaccin există, doze sunt, totul există, asta înseamnă că oricine poate să meargă să se vaccineze, nu mai există limite. De aici nu mai este problemă de discriminare, ci este o măsură  de sănătate publică.

Până la un anumit plafon, sunt trei variante: te vaccinezi, sau vii cu test, sau ai trecut prin boală. Dar dacă organizatorul dorește să treacă la capacitate maximă are opțiunea să spună, vreau să o fac, dar atunci intră doar cei vaccinați”, a spus şeful DSU.

 

 

Raed Arafat a precizat că există trei variante: vaccinarea, prezentarea de test negativ de coronavirus sau trecere prin boală, atunci când se pune problema participării la un eveniment.

3 comentarii la “Raed Arafat: Aplicarea de măsuri diferenţiate pentru persoanele vaccinate şi cele nevaccinate nu este discriminare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *