Skip to content
Coronavirus

Raed Arafat avertizează: Există riscul să ajungem la 5.000-7.000 de cazuri pe zi

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a avertizat că există riscul să ajungem la 5.000-7.000 de cazuri de cornavirus pe zi, dacă problema răspândirii virusului nu va fi rezolvată prin măsurile de restricție.

„Dacă nu se va rezolva problema răspândirii şi va continua în acelaşi trend, este posibil să ajungem acolo. Dacă măsurile care se iau au un impact, atunci este posibil să vedem o încetinire”, a precizat Raed Arafat.

" "
" "

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat că transportul și livrarea tratamentului reprezintă o provocare pentru cei implicați și că prioritate la vaccin vor avea personalul medical aflat în linia întâi și persoanele vulnerabile.

În cazul acestora, prețul vaccinului va fi suportat de stat.

„Va fi o provocare logistică, de transport, de administrare, de organizarea locurilor, de distribuire. Pentru acest lucru va exista o colaborare între Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Apărării. Depinde cum vor veni dozele. Eu mă îndoiesc că vor veni toate dozele, ele vor veni treptat. Trebuie stabilite exact prioritățile, avem personalul medical, medicii, asistentele, ambulanțierii, și bineînțeles persoanele vulnerabile, cu comorbidități…. Este o problemă de siguranță la nivel național. Și va fi suportat de stat”, a explicat Raed Arafat.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *