Skip to content
Coronavirus

Raed Arafat: Bilanţul cazurilor de COVID-19 arată că situaţia este într-o dinamică crescătoare, nu este sub control

Inquam Photos / Octav Ganea

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, Raed Arafat, a declarat la TVR, referindu-se la numărul mare de noi cazuri de COVID-19, că „dinamica este crescătoare, nu este sub control”.

„Aceste date ne spun că situația este încă într-o dinamică crescătoare, nu este sub control. Apar focare, dar există și transmitere comunitară foarte importantă. Sunt zone mai afectate în acest moment, dar asta nu înseamnă că celelalte sunt scutite, pot și ele oricând să înceapă să aibă mai multe cazuri”, atrage atenția șeful DSU.

Arafat spune că, pentru a rupe lanțul de transmitere, oamenii trebuie să respecte regulile – purtarea măștii, evitarea locurilor aglomerate, igiena mâinilor.

„Nimeni nu vrea să se întoarcă la restricții , este discutată în acest moment intenția resticționării din nou, dar, ca să nu ajungem la acest lucru, trebuie să aplicăm regulile de distanțare și de purtare a măștii, de evitare a contactului cu persoanele care au risc de transmitere”, a subliniat Arafat.

Șeful DSU a mai spus că principala provocare acum este că, dacă numărul cazurilor continuă să crească, va crește și numărul pacienților internați la terapie intensivă, or asta pune presiune pe sistemul sanitar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *