Skip to content
Politică

Raed Arafat, comparație cu alte două dezastre din Belgia și Olanda

Autoritățile medicale din România au fost acuzate în ultimele zile că au tergiversat procesul de mutare în străinătate a unor pacienți cu arsuri grave în urma incendiului Colectiv, cu toate că numărul de paturi speciale cu ventilație este foarte mic în spitalele din țară.

În acest context, Raed Arafat a prezentat pe pagina sa de Facebook interviul cu unul din membrii echipei de medici din Belgia care a efectuat selecția pacienților care urmează să plece în Belgia și Olanda.

Șeful Smurd spune că speculațiile care se fac la acest moment sunt nejustificate deoarece primele discuții privind mutarea au început încă din ziua de duminică.

„Gasirea de paturi pentru pacientii arsi in alte tari este extrem de delicata, mai ales cand este vorba despre zeci de pacienti. Fiecare tara are o capacitate limitata de paturi pentru arsi iar solidaritatea tarilor Europene s-a vazut inca de la inceput. Daca cand au avut cele doua mari dezastre similare in Belgia si Olanda in 2004 si 2001 ei au transferat pacientii rapid catre spitale din tarile Europene vecine avand distante relativ scurte si autostrazi, noi nu aveam cum sa facem la fel decat prin organizarea de locuri prin discutii cu colegii din mai multe tari si ulterior prin transfer aerian la distante relativ lungi”, a scris Arafat pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *