Skip to content
Sănătate

Raed Arafat, critici pentru români: Nu vrem vaccinare, nu vrem măşti, nu vrem teste, apoi ne mirăm de ce suntem aici

Inquam Photos/Alexandru Busca

Şeful DSU, Raed Arafat, a criticat voalat atitudinea românilor care nu vor să facă teste, nu vor să se vaccineze, pentru ca apoi să se întrebe de ce s-au îmbolnăvit.

Aşa cum nu vrem vaccinare, nu vrem măşti, nu vrem teste şi după care stăm şi ne mirăm: dar de ce suntem aici, dar de ce aşa e situaţia, dar de ce se îmbolnăvesc atâţia?

De ce alţii au 70-80-90% vaccinaţi şi noi avem 40-50% vaccinaţi? Din acelaşi motiv: avem teste neaplicate sau cu discuţii asupra lor. Pentru că la fiecare lucru încercăm să găsim o mie de motive ca să spunem: nu e bun, nu-l respectăm, nu-l implementăm.

Asta nu e nici că certăm pe cineva, nici că reclamăm pe cineva, dar e o constatare în final şi vedem pe toată durata pandemiei că asta a fost la noi: dezbateri peste dezbateri peste dezbateri despre vaccinare, despre măsuri, despre tot şi în final România nici nu a fost ţara care a aplicat cele mai dure măsuri”, a spus Arafat la B1TV.

Șeful DSU consideră că prin informare se poate preveni răspândirea virusului în perioada următoare: “Până la valul al patrulea România a putut să ţină sub control situaţia şi uit acum, suntem în faţa valului al cincilea. Reuşim să convingem oamenii că trebuie purtată masca corect, că vaccinul este în favoarea lor şi este bine să se vaccineze, că testele trebuie făcute pentru că cu asta prevenim răspândirea în şcoli? Dacă reuşim să-i convingem în ceasul al doisprezecelea despre aceste lucruri, putem să prevenim răspândirea în următoarea perioadă„.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *