Skip to content
Societate

Raed Arafat dă semnalul: Nimeni nu poate să spună 100% că nu revenim la „lockdown”

Inquam Photos/Octav Ganea

În contextul transmiterii tot mai alarmante a noului coronavirus, dar şi a apropierii sezonului gripal, apar din ce în ce mai multe scenarii cu privire la o nouă perioadă de „lockdown” şi în România, cu declararea unei noi stări de urgență. Raed Arafat, șeful DSU, nu elimină acest scenariu şi lansează un nou apel la repectarea măsurilor de protecţie sanitară.

La acest moment nu s-a pus în discuție, dar totul depinde de noi. Împreună putem să prevenim o situație care să nu ne ducă spre măsuri drastice. Dar astfel de măsuri pot fi luate zonal. Trebuie să înțelegem că toți avem un rol major. Nimeni nu poate să spună că sută la sută nu, dar noi sperăm să nu ajungem într-o asemenea situație„, a declarat Raed Arafat pentru RoHealthReview.

Oficialul DSU crede că este foarte importantă vaccinarea, în ceea ce privește calculele pentru un posibil „lockdown”. „Este o realitate, deci este posibil să avem un impact având și gripă sezonieră și SARS-CoV-2. Dar, în același timp, trebuie să înțelegem că dacă purtăm mască impactul gripei sezoniere ar putea să scadă. Dacă ne vaccinăm, scade și mai mult acest impact. Noi am insistat în această perioadă ca populația să se vaccineze împotriva gripei sezoniere sau împotriva virusului care o cauzează astfel încât să reușim să stopăm măcar o parte din problema cu care ne confruntăm în timpul iernii„, a mai declarat Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *