Skip to content
Societate

Raed Arafat, despre monitorizarea fake news: Nu înseamnă cenzură, înseamnă că verificăm şi venim cu varianta oficială

Inquam Photos/Alexandru Busca

Șeful DSU, Raed Arafat, a oferit miercuri seară explicații privind propunerea de monitorizare a știrilor fake news. Acesta a precizat că propunerea a venit de la societatea civilă.

”Nu are nicio intenţie de o aşa-zisă cenzură. Şi trebuie să înţelegem cenzură înseamnă să vin să vă spun dumneavoastră că vă închid postul sau să vin să vă spun dumneavoastră că nu aveţi voie să spuneţi asta că dacă îmi spuneţi, o să aveţi un dosar sau ceva, asta e cenzură.

Această propunere care a venit ca o propunere din partea societăţii civile şi unde noi suntem parte de la DSU, dar ce se va face acolo va fi pus la dispoziţia mai multor entităţi, nu numai DSU, ci şi altor entităţi, inclusiv societatea civilă în sine o să recircule. E un raport care spune au apărut asta, asta, asta. Trebuie verifcat”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Şeful DSU a mai explicat că această monitorizare dă posibilitatea DSU să vină cu varianta oficială, spre exemplu. El a subliniat că intenția proiectului nu este de a cenzura site-urile de știri:

”Asta  nu înseamnă cenzură, înseamnă că verificăm şi venim cu varianta oficială, după care omul va avea ambele variante în faţa lui. Că varianta cealaltă, dacă nu o şterge, nu noi, dacă nu o şterge Facebook sau YouTube că şi ei fac acest lucru şi ei chiar cenzurează, dacă văd că e ceva fals, şterg de pe platformele lor.

Noi singurul lucru care îl facem la acest moment este că dacă vedem că este o minciună, venim cu  partea noastră şi o punem în faţă şi spunem la oameni că asta e varianta noastră, mai e varianta asta care circulă”, a declarat Arafat, informează b1tv.ro.

1 comentariu la “Raed Arafat, despre monitorizarea fake news: Nu înseamnă cenzură, înseamnă că verificăm şi venim cu varianta oficială

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *