Skip to content
Societate

Raed Arafat, despre noua modalitate de raportare a cazurilor Covid: ”S-a considerat că asta va fi o soluţie corectă”

Inquam Photos / Octav Ganea

Şeful DSU, Raed Arafat, a precizat, joi, la Târgu Mureş, că noua modalitate de raportare a cazurilor de infecţie cu SARS-CoV-2 va fi o soluţie corectă.

„E o decizie care s-a luat de către colegii de la Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific (privind gestionarea bolilor, n.r.) acum două săptămâni şi jumătate, s-a intrat cu ea la Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a decis să fie aplicabilă începând de astăzi (joi, n.r.). Impactul depinde de localitate, dar nu va fi mare, din câte ştiu. Dacă e corect ce am ca informaţie, la Bucureşti va fi o creştere de 0,02%. S-a considerat că asta va fi o soluţie corectă pentru a include totul şi pentru a nu fi separate focarele de celelalte cazuri. Calculul este total, toate cazurile dintr-o localitate sau judeţ vor intra în incidenţă, pe ultimele 14 zile”, a declarat Raed Arafat.

Acesta se referă la Hotărâriea nr. 8 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă de prelungire a stării de alertă în România.

Direcţiile de Sănătate Publică judeţene și a municipiului Bucureşti, calculează zilnic, pentru fiecare localitate din zona de competenţă, incidenţa cumulată a cazurilor pentru ultimele 14 zile şi prezintă Comitetului judeţean sau al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă, analiza rezultată în cel mult 24 de ore de la data constatării atingerii limitelor stabilite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *