Skip to content
Sănătate

Raed Arafat, ferm pe poziţie! Bucureştenii, tot mai aproape de restricţii mai severe anti-COVID

Inquam Photos/Octav Ganea

Secretarul de stat Raed Arafat a vorbit luni seară despre ce se va întâmpla în București dacă rata de infectare va crește.

Astăzi e 7.06, în câteva zile s-ar putea ajunge la 7,5. Clar se vor aplica măsurile de week-end și în timpul săptămânii.

Măsurile luate în România le-am comparat cu alte țări. Nu sunt emanația unei singure persoane. S-a parcurs un drum că să se ajungă aici. Am avut date de la INSP. Unele măsuri mai restrictive s-a luat măsura să nu se aplice acum.

Înțeleg foarte bine că populația e obosită. A trebuit cu toții să schimbăm modul de viață. Avem o lumină la capătul tunelului, vaccinarea. România stă foarte bine la campania de vaccinare„, a spus Raed Arafat la B1 TV.

Şeful DSU a mai spus că situația în secțiile de terapie intensivă este una destul de gravă. Arafat a anunțat că s-au luat măsuri pentru suplimentarea paturilor.

Suntem aproape de 1.400 de cazuri la ATI. Ieri am avut 52 de pacienți intubați care așteptau să fie internați. Am reușit să creștem numărul paturilor. Nu vrem să așteptăm să ajungem în situația ca pacienții să aștepte în ambulanțe, în fața spitalelor„, a spus Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *