Skip to content
Societate

Raed Arafat infirmă discriminarea persoanelor pe baza vaccinului anti-COVID: Nu vrei să te vaccinezi, te testezi, deci ai alternativa

Inquam Photos/Octav Ganea

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a declarat că autorităţile nu împart populaţia în vaccinată sau nevaccinată, ci în vaccinată sau testată sau care a avut boala în ultimele 90 de zile, dar nu mai puţin de 15 zile.

Nu vrei să te vaccinezi, te testezi, deci ai alternativa, deci nu putem spune că noi forţăm populaţia să vină doar vaccinată„, a afirmat el, arătând că nu este vorba despre discriminare.

Întrebat dacă i se pare corectă divizarea societăţii între vaccinaţi şi nevaccinaţi în ceea ce priveşte accesul la restaurante sau evenimente culturale, Arafat a răspuns: „Acum noi vorbim de evenimentele test sau pilot, care sunt peste capacităţile maxime stabilite prin incidenţe, deci la acest moment, când ai incidenţa sub 1,5 şi funcţionează la 50% capacitatea, acolo nu este divizat nimic„.

„Când creşti capacitatea, trebuie să se asiguri, la acest moment, cel puţin, să fim siguri că persoanele care sunt acolo nu reprezintă risc unul pentru celălalt şi atunci se cere acest test de vaccinare sau test PCR, aşa că noi nu nu împărţim populaţia în vaccinată sau nevaccinată, vaccinată sau testată sau populaţie care a avut boală în ultimele 90 de zile, dar nu mai puţin de 15 zile. Nu vrei să te vaccinezi, te testezi, deci ai alternativa, deci nu putem spune că noi forţăm populaţia să vină doar vaccinată„, a explicat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *