Skip to content
Politică

Raed Arafat: Mă îndoiesc că cineva poate face o predicție despre un cutremur

teotrandafir.com

Prezent la Antena 3 duminică seară, Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat a comentat mesajul devenit viral pe Facebook prin care se anunța, printr-o opinie personală, faptul că este posibil ca un cutremur cu o magnitudine de peste 5,2 grade pe scara Richter, în jurul datei 27-28 octombrie să se producă în zona seismică Vrancea.

Mă îndoiesc că cineva poate face o predicție despre un cutremur. Am făcut verificări. Nu știm cine e în spatele acestui site, dacă cineva are o metodă validă de predicție îl așteaptă premiul Nobel. Nu există o astfel de predicție. Riscul e că se poate induce țara în isterie. Dacă site-ul publică și oamenii cred, vă dați seama ce va întâmpla”, a spus Raed Arafat, duminică seară, la Antena 3.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că ISU nu a avut informații că urmează să aibă loc un cutremur.

Faptul că facem exerciții și ne pregătim este foarte bine, dar cutremurele nu pot fi prezise nicăieri în lume(…). Nu știu să se alerteze vreun cutremur în toată Europa.”, a mai precizat Arafat, conform Antena3.ro.

Pe 15 august 2018, pe pagina de Facebook Seismic Center – Predictie si alerta cutremur a fost făcută o predicție legată de seismul care a avut loc duminică la ora 03.38:

Ca si opinie personala un cutremur cu magnitudinea peste 5.2 richter este posibil sa apara in jurul datei de 27-28 octombrie 2018, bineinteles mai este mult timp pana atunci si abia inaintea intervalului vom stii ce procentaj este, dar este bine ca lumea sa fie pregatita tot timpul inclusiv cei de la situatii de urgente in jurul datei de 28 octombrie si sa comunice cu institutiile de cercetare ale statului in caz ca apar semnale ca ar fi posibil acest lucru.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *