Skip to content
Societate

Raed Arafat: N-aș zice că ne relaxăm, se reiau unele activități. Măsurile sunt reversibile în orice moment

Inquam Photos/Octav Ganea

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a explicat, vineri, că decizia de a introduce unele măsuri de relaxare în București, ca urmare a scăderii ratei de incidență, este conformă cu legea și nu este de natură să îngrijoreze atât timp cât situația din spitale arată că epidemia este sub control, în ciuda apariției noii tulpini a coronavirusului, care este mai contagioasă. Șeful DSU a avertizat că măsurile pot fi oricând revocate, iar noua tulpină nu va face ravagii dacă populația va continua să poarte mască, să respecte distanțarea și să evite aglomerația.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis ridicarea mai multor restricții în Capitală, începând de luni, 25 ianuarie 2021. Decizia vine după ce trei zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 s-a situat sub 3 la mia de locuitori în Capitală.

" "

Raed Arafat a venit în fața presei să explice de ce au fost luate deciziile de vineri din Consiliul pentru Situații de Urgență al Capitalei după ce au apărut puncte de vedere diferite între Prefectură și Primărie, pe de o parte, și Ministerul Sănătății, pe de altă parte.

Ministrul sănătății, Vlad Voiculescu, a transmis o scrisoare Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, cerând menținerea restricțiilor din Capitală, în contextul în care au fost confirmate două noi cazuri la Institutul Matei Balș de infecție cu noua tulpină, mai contagioasă, depistată în Marea Britanie.

Bucureștiul este vizat de restricții specifice scenariului roșu din data de 20 octombrie 2020.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *