Skip to content
Societate

Raed Arafat nu exclude reinstaurarea restricțiilor în cazul apariției unui focar cu noua tulpină Delta: „La acest moment, legislaţia ne permite să luăm măsuri imediate”

Inquam Photos/Octav Ganea

Secretarul de stat, Raed Arafat, a declarat că legislaţia are prevederi care permit luarea unor măsuri imediate în cazul izbucnirii unui focar de COVID-19 cu noua tulpină Delta.

„Dacă apare un focar, cu toate forţele  vom face tot posibilul ca acesta să fie limitat. Măsurile care se iau depind ce înseamnă focarul, dacă ştim sigur că este această tulpină şi orice focar trebuie să ne atragă atenţia.

Dacă apare un focar trebuie să ne atragă atenţia şi să fie secvenţiat să vedem dacă e tulpină nouă. Avem Delta şi avem Delta plus, care se pare că e mai agresivă decât tulpina Delta. Deci asta este o problemă cu care ne vom confrunta în continuare cât este pandemie pe plan mondial. Există măsuri care se iau.

La acest moment, legislaţia are prevederi care ne permite să luăm măsuri chiar imediate dacă este necesar„, a afirmat şeful DSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *