Skip to content
Sănătate

Raed Arafat: Nu trebuie pierdute dozele care ar rămâne. Se dau unor oameni chiar dacă apar pentru a doua zi sau nu sunt pe listă

Inquam Photos/Octav Ganea

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a declarat vineri seara că nu trebuie pierdute dozele care ar rămâne, din lipsa prezentării unor pesoane care iniţial s-au înscris pe listă.

Răspunsul logic şi normal este că nu. Nu trebuie să rămână doze de vaccin. În primul rând cei care se înscriu, trebuie să meargă. Dacă s-au înscris şi nu au mers şi au rămas câteva doze, trebuie să existe o soluţie identificată sau aşteptată în care să se spună că aceste doze nu se aruncă şi se dau unor oameni, chiar dacă apar pentru a doua zi sau dacă nu sunt chiar pe listă şi pot fi vaccinaţi şi intră în sensul de a fi vaccinaţi atunci să se vaccineze. Nu trebuie pierdute dozele care ar rămâne, din lipsa prezentării unor persoane care uniţial s-au înscris pe listă„, a declarat Raed Arafat, la Antena 3.

Îndemnul meu pentru toți este să înțeleagă că asta este speranța pe care o avem la acest moment. Asta este calea pe care, dacă o urmează cât mai mulți, vaccinul fiind voluntar, considerat sigur și gratuit, reușim poate cât mai repede să ajungem într-o situație cât mai apropiată de normalitate.

Îndemnul meu pentru toți este să nu asculte toate aceste afirmații nefondate despre vaccin, și să meargă pe informațiile care sunt furnizate și care sunt justificate științific, există deja destule care să dea informații și să explice cum funcționează vaccinul respectiv, și să vină la vaccinare”, a spus Raed Arafat, după ce s-a vaccinat pe 11 ianuarie.

Persoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă, se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși sau prin următoarele modalități:

  • Prin intermediul oricărui alt medic de familie;
  • Prin call center la numărul de telefon 021.414.44.25;
  • Prin structurile de asistență socială de la nivelul primăriilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *