Skip to content
Coronavirus

Raed Arafat: Oamenii cred că dacă diagnosticul e confirmat, vine ambulanța în 5 minute. Nu, pot exista 3-4 cazuri în același timp și este folosită doar izoleta

Inquam Photos / Octav Ganea

Cei care sunt confirmați cu coronavirus trebuie să stea acasă și să aștepte pentru că ambulanța va ajunge la ei probabil în 2-3 ore, afirmă șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat. „Oamenii cred că dacă diagnosticul e confirmat vine ambulanța în 5 minute. Nu”, a spus Arafat, după ce unul dintre pacienții cu coronavirus a afirmat că a aflat diagnosticul din presă și a așteptat salvarea 12 ore.

Arafat a explicat că este posibil ca pacienții să stea să aștepte câteva ore acasă pentru a fi preluați și duși la spital, după confirmarea diagnosticului, pentru că pot exista 3-4 cazuri în același timp și este folosită doar izoleta, la acest moment, ca să nu fie blocate și celelalte ambulanțe, în caz de alte urgențe.
Oamenii cred că dacă diagnosticul e confirmat vine ambulanța în 5 minute și te ia. Nu. Gestionăm cazurile pe rând, nu expunem toate ambulanțele, ele trebuie dezinfectate. E posibil ca o persoană să fie anunțată că e pozitivă, iar transportul spre spital să vină după 2-3 ore (…) Cei care sunt acasă și află că sunt pozitivi să știe că va veni o echipa să-i transporte„, a declarat, miercuri, Raed Arafat.
El a mai explicat că acum autoritățile sunt la nivel maxim de precauție și folosesc doar izoleta pentru cei cu coronavirus, dar este posibil ca lucrurile să se schimbe, scrie Hotnews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *