Skip to content
Politică

Raed Arafat oferă detalii privind intervenția de salvare a echipajului elicopterului SMURD

Secretarul de stat Raed Arafat a oferit, marți, detalii cu privire la intervenția de salvare a echipajului elicopterului SMURD prăbușit în Lacul Siutghiol.

”În jurul orei 4 am scos ultima victimă, asistenta medicală, cu ajutorul scafandrilor militari. Ministrul de interne, Gabriel Oprea a plecat la București pentru a coleta datele de la structurile care au intervenit. La Constanța încercăm să finalizăm toate procedurule, inclusiv autospsiile, ca să trimitem corpurile la familii.”, a precizat Raed Arafat.

Totodată, Raed Arafat a declarat că nu este nimic greșit ca pescarii să intervină și să lucreze împreună cu pompierii.

”Vasul ministerului Transporturilor despre care s-a spus ca era pe apă și de ce nu a fost alertat. Acestă șalupă este folosita doar în sezonul estival. La începutul lui octombrie intră în conservare. Nu s-au alertat pentru că se știa ca nava nu era operațională. Prima colega a fost scoasă de o barca de pescari, e adevărat. Cel care a făcut resuscitare era un pompier paramedic care era deja la fața locului. El a predat-o la mal la echipele de intervenții. Nimic greșit e că pescarii au intervenit și au lucrat cu pompierii.”, a explicat secretarul de stat.

De asemenea, Raed Arafat a vorbit despre informațiile conform cărora echipajele de intervenție ar fi ajuns tărziu la fața locului.

”Din informațiile pe care le am timpii de reacție au fost în limitele timpilor normali. Primele mașini de la ambulanță au fost în maximum 10 minute. Forțele au fost în timp util acolo. Ce spun martorii trebuie verificat. Procuratura va verifica. Toate informațiile se coroborează după asta și vedem daca informațiile sunt greșite sau incomplete”, a spus Raed Arafat.

Nu în ultimul rând, Raed Arafat a adăugat că elicopterul a fost verificat și avea puține ore de zbor.

”Acest elicopter a fost la verificări înainte de a fi pus în operare și are foarte puține ore de zbor. A fost un impact foarte puternic. De aici o să vedem are a fost cauza. Vremea a fost ok, elicopterul fost întreținut. Acest lucru va fi stabilit de anchetatori”, a conchis Raed Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *