Skip to content
Coronavirus

Raed Arafat: Până la toamnă va trebui ca toate spitalele să-şi revizuiască protocoalele şi procedurile

facebook

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, afirmă că până la toamnă toate spitalele trebuie să îşi revizuiască toate protocoalele şi procedurile. El a precizat că orice spital trebuie să aibă zone unde pot ajunge pacienţi Covid, să aibă un mecanism de triaj. De asemenea, Arafat spune că spitalele militare mobile vor rămâne în funcţiune cel puţin până la sfârşitul anului.

Până la toamnă va trebui ca spitalele să-şi revizuiască toate protocoalele şi procedurile şi să se pregătească cât avem o perioadă de relativă pace să zicem, dacă ştim să o păstrăm aşa şi să nu crească numărul cazurilor. Şi dacă acest lucru îl facem, atunci spitalele va trebui să fie mai bine pregătite, circuitele, niciun spital nu trebuie să se gândească că va fi Covid free cum se spune, nu există aşa ceva. Orice spital trebuie să aibă zone unde pot să ajungă în ele pacienţi Covid, orice spital trebuie să aibă un mecanism de triaj, orice unitate de primiri urgenţe trebuie să aibă o zonă de triaj şi de separare a pacienţilor care sunt cu simptome respiratorii sau cu febră”, a declarat şeful DSU duminică la Digi24.

Arafat a menţionat că spitalele militare mobile vor rămâne în funcţiune cel puţin până la finalul anului.

Toţi trebuie să ne adaptăm la el pe parcurs şi în toamnă dacă vom avea valul doi să nu fim luaţi prin surprindere. Plus, majoritatea instalaţiilor care s-au pus, de exemplu, Spitalul Rol 2 de la Armată care e la Ana Aslan, care are pacienţi în el deja, Spitalul Rol 2 de la Timişoara, Spitalul de la Constanţa, spitalul pe care urmează cu IGSU să îl punem la Bacău, toate astea vor rămâne instalate până la sfârşitul anului cel puţin”, a mai declarat Arafat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *