Skip to content
Politică

Raed Arafat, puternic semnal de alarmă legat de țigările electronice și de noile dispozitive

maramedia.ro
" "

Raed Arafat – secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) – trage un puternic semnal de alarmă legat atât de țigările electronice, cât și de noile dispozitive pentru fumat (dintre care cele mai cunoscute sunt IQOS – de la Philip Morris International – și Glo – de la British American Tobacco).

Într-un mesaj publicat luni după-amiază pe Facebook, fondatorul SMURD a distribuit o știre de vineri de pe portalul televiziunii americane CNN, conform căreia așa-numita „vapare” (utilizarea vaporizatoarelor / țigărilor electronice), precum și folosirea noilor dispozitive de către elevii de liceu a intrat în atenția Agenției pentru Alimente și Medicamente (Food and Drug Administration – FDA) din Statele Unite. Astfel, un raport oficial din 2016 indica o creștere cu 900% (așadar, de 10 ori) în ceea ce privește folosirea țigaretelor electronice de către liceeni în perioada 2011-2016. Alt raport din 2016 (găsiți linkuri către amândouă în materialul CNN citat mai sus) vorbea despre 1,7 milioane de liceeni care susțineau că „vapaseră” în ultimele 30 de zile.

Iată cum comentează Raed Arafat această realitate:

„Publicat de CNN in 6 APRILIE 2018! 900% crestere in utilizarea tigarilor electronice in scolile in perioada 2011-2015. Un raspuns clar la cei care spuneau ca astfel de produse nu sunt destinate copiilor si nu influenteaza adolescentii. Vorbim de tigarile electornice care se afla pe piata mult inaintea dispozitivelor care incalzesc tutunul. Urmeaza sa vedem in viitor si impactul noilor dispozitive intrate pe piata recent. Este clar ca trebuie actionat urgent prin interdictia promovarii si a utilizarii in spatiile publice aplicand reguli similare celor aplicabile tigarilor clasice pentru toate aceste dispozitive!”

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *