Skip to content
Societate

Raed Arafat: Raportările zilnice privind evoluția infecțiilor cu noul coronavirus nu reprezintă realitatea

Inquam Photos/Octav Ganea
" "

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, susţine că raportările zilnice privind evoluția infecțiilor cu noul coronavirus „nu reprezintă realitatea” din cauză că mulți români nu își mai fac testele care ajung în evidența DSP

Potrivit lui Arafat, multe persoane își fac teste antigen ale căror rezultate nu sunt cunoscute de autorități. „Sunt de acord că cifrele nu reprezintă realitatea, mulți fac teste antigen”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

" "
" "

Aflat în aceeași emisiune, prof. Alexandru Rafila a propus realizarea unei linii telefonice speciale pentru persoanele care își fac teste rapide și sunt pozitiv, scenariu pe care Arafat nu l-a respins.

Şeful DSU a admis că este posibil ca după sărbătorile de iarnă și Anul Nou să crească numărul persoanelor infectate cu COVID-19 dacă nu se respectă regulile de protecție.

Este posibil să avem creșteri dupa Anul Nou, după 10-15 ianuarie”, a indicat Raed Arafat. Șeful DSU a adăugat în acest context că recomandarea autorităților este ca de Anul Nou românii să rămână acasă, în „familia restrânsă”, fără să invite acasă persoane care nu locuiesc acolo.

În cazul în care totuși o familie cheamă invitați de Revelion, a precizat Arafat, să se respecte pe cât posibil unele măsuri precum aerisirea camerei și purtarea măștii de protecție. Șeful DSU a menționat că este nevoie de un mic efort din partea românilor pentru a limita răspândirea coronavirusului în această perioadă.

Un număr de 4.875 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, în urma efectuării a 24.822 de teste la nivel naţional, a informat, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică. Acestea sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până miercuri, pe teritoriul României au fost confirmate 627.941 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Totodată, 554.056 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *