Skip to content
Politică

Raed Arafat, reacție privind înregistrarea cu strigătele de ajutor ale pilotului

Decizie fără precedent luată de autorităţi după tragedia de la Constanţa, unde patru salvatori au sfârşit în lacul Siutghiol, după ce s-au prăbuşit cu elicopterul.

Autorităţile au făcut două experimente prin care au vrut să vadă dacă strigătele de ajutor puteau fi auzite de la mal, cu alte cuvinte dacă înregistrarea cu pilotul este reală.

Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a declarat în exclusivitate la România TV că în urma experimentelor făcute de Parchet şi ISU Constanţa, era imposibil ca strigătele de ajutor să fie auzite de la mal.

„La experimentul cu persoana în apa şi cu strigătele de ajutor din punctul în care a căzut elicopterul, nu s-a auzit sunetul”, a precizat secretarul de stat.

Totodată, Arafat susţine că e greu de crezut că cineva poate rezista atâta vreme în apa care avea numai două grade.

„Medical, când cazi într-o apă de 2 grade, temperatura corpului în apă se pierde foarte rapid. Cam instantaneu devii hipotermic. Strigătele au început să fie înregistrate cam la şapte minute după căderea elicopterului, asta înseamnă că persoana care a căzut… să iasă din apă şi să înceapă să strige dupa patru minute”, a explicat Raed Arafat.

Arafat a mai spus că există mai multe piste pe care le-au luat în calcul anchetatorii, dar că preferă să lase” Parchetul să vină cu concluziile”.

Cele două experimente au fost făcute în 23 şi 26 decembrie, susţine secretarul de stat.

La scurt timp după prăbuşirea elicopterului în lacul Siutghiol, o înregistrare video cu strigătele de ajutor ale pilotului a fost făcută publică de unul dintre martorii la tragedie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *