Skip to content
Societate

Raed Arafat, recomandări pentru petrecerea de Revelion: Evitați aglomerația în apartament, evitați contactul cu persoane nevaccinate

Inquam Photos / Octav Ganea

Raed Arafat a venit cu o serie de recomandări pentru români înainte de Revelion. Potrivit șefului DSU, orice interacțiune reprezintă un factor de risc. Specialistul apelează la conștiință oamenilor și spune că anumite restricții ar putea reveni după sărbători.

„Masca în exterior nu este obligatorie, dar în zonele aglomerate recomandat este să o purtăm, să respectăm regulile sanitare. Fiecare om vede care este situația. Dacă este ceva organizat și trebuie clar respectate regulile sanitare, atunci respectăm regulile sanitare. Noi nu avem cum să venim în casa omului și să impunem reguli, sunt țări care fac acest lucru, dar la noi legislația nu o permite. Recomandarea noastră este să se evite aglomerația în apartament, să se evite contactul cu persoanele care nu sunt testate, vaccinate.  Deja am auzit oameni care spun – facem la noi acasă o masă de Revelion, dar am hotărât să ne testăm înainte. Cred că asta e o abordare corectă dacă inviți oameni din afara casei. La restaurant, condițiile sunt clare – trebuie să ai certificat verde, din acest punct de vedere trebuie respectate aceste reguli”, a precizat Raed Arafat pentru Antena 3.

Șeful DSU este de părere că „orice situație acum,  după cum evoluează pandemia, crește numărul cazurilor.  Acesta spune că unele măsuri de sănătate publică vor fi reintroduse după sărbători.

„Poate că vor fi unele măsuri de sănătate publică, nu neapărat de restricții cât măsuri cum am avut și până acum de reducere a contactului, de control în sensul în care să ne asigurăm că cei care intră într-o zonă sau alta să fie cu probabilitatea cea mai mică să fie infectați sau cu probabilitatea cea mai mică să facă forma gravă. Dar asta urmează să se discute”, a specificat Raed Arafat pentru sursa citată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *