Skip to content
Politică

Raed Arafat trage un semnal de alarmă: deficitul de personal din structurile de salvare ar putea crește

libertatea.ro

Doar 70% din posturile de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență sunt ocupate în acest moment, iar în următorii ani se aşteaptă ieşiri masive din sistem din cauza pensionărilor, a declarat luni Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne.

Raed Arafat spune că va purta discuţii la Ministerul de Finanţe în vederea acoperirii cu personal a structurilor de salvare din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Unităților de primiri urgențe și Serviciului de Ambulanță.

Avem nevoie de personal, iar acest lucru se va pune în atenţia inclusiv a colegilor de la Ministerul de Finanţe, pentru că nevoia de personal este şi la Unităţile de primiri urgenţe, şi la Serviciile de ambulanţă, dar şi la unele Inspectorate pentru Situaţii de Urgenţă. Este clar că nu vei putea să angajezi tot ce e nevoie peste noapte şi nici nu ai de unde, dar trebuie să existe un plan pe următorii trei-patru ani, pentru a putea să acoperim aceste lipsuri, mai ales că în unele zone o să avem plecări din ce în ce mai multe din cauza pensionărilor„, a declarat luni, la bilanţul ISU „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, secretarul de stat Raed Arafat, potrivit hotnews.ro

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin a avut, anul trecut, peste 4.100 de intervenţii. Pompierii cărăşeni au acţionat pentru stingerea a 731 de incendii în 2018, ceea ce a însemnat aproximativ două incendii pe zi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *