Skip to content
Politică

Raețchi, acid după promovarea lui Cazan: Jandarmeria, forță de protecție și pază a PSD EXCLUSIV

Coordonatorul jandarmilor care i-au reprimat pe protestarii din Piața Victoriei pe 10 august, la mitingul Diasporei, a fost pus în fruntea Jandarmeriei București. Din poziția de prim-adjunct al directorului general, Laurențiu Cazan a fost numit director general al Jandarmeriei București. Promovarea lui Cazan în funcție a fost postată pe site-ul Jandarmeriei la secțiunea Conducere.

CITIȚI MAI MULT AICI: Sfidare: Laurențiu Cazan a fost numit șef la Jandarmeria București!

În acest context, redacția PSnews.ro l-a contactat pe vicepreședintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, deputatul PNL Ovidiu Raețchi, pentru a-și oferi opinia referitoare la numirea lui Laurențiu Cazan în fruntea Jandarmeriei București.

Parlamentarul afirmă că „toți cei implicați în represiunea din 10 august par a fi cocolositi, protejați, avansați”, iar Jandarmeria pare să fi devenit „forță de protecție și pază a PSD”, deși jandarmii au încălcat evident legea la protestul diasporei.

Toți cei implicați în represiunea din 10 august par a fi cocolositi, protejați, avansați. Aparent, cei din PSD sunt dependenți de tăcerea și complicitatea lor. Este limpede deja că cineva minte în declarații oficiale privind intervenția violentă, pentru că datele nu se potrivesc: ordinul a fost semnat ba la 20.00, ba la 23.00, ba după 24.00. Și senzația publică a devenit că acest ghem de minciuni trebuie ținut strâns legat prin fidelizari de acest tip: funcții, sprijin mediatic, mitinguri și petiții de susținere.

Ai senzația că Jandarmeria a devenit forță de protecție și pază a PSD, atât de strâns îi țin în brațe, deși este clar că în 10 august au fost cazuri evidente de încălcare a legii – de la loviturile la cap până la ascunderea numerelor de identificare. Singura explicație pare, repet, dorința de a-și garanta reciproc tăcerea. Nu pot să înțeleg, personal, cum cineva care a coordonat o acțiune cu numere de identificare ascunse și în cadrul căreia au fost bătuți crunt turiști nevinovați poate fi păstrat sau promovat in poziții de răspundere”, a declarat Ovidiu Raețchi pentru PSnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *