Skip to content
Politică

Raeţchi dă cărţile pe faţă despre urmaşii lui Vanghelie, rolul DNA şi propriile proiecte exotice în Sectorul 5 / EXCLUSIV

Deputatul Ovidiu Raeţchi (candidatul PNL pentru Primăria Sectorului 5) dă cărţile pe faţă în ceea ce priveşte urmaşii primarului suspendat Marian Vanghelie, rolul DNA şi propriile proiecte exotice prin care vrea să câştige funcţia edilitară.

Într-o declaraţie oferită, duminică, pentru PSnews.ro, Raeţchi a vorbit despre deputatul Daniel Florea, noul candidat propus de PSD pentru primăria care l-a consacrat în politică pe Marian Vanghelie.

„Erau două variante. Era varianta cu Dumitru Chiriţă (deputat PSD – n.r.) candidat şi Daniel Florea preşedinte sau varianta cu Daniel Florea care să-şi asume şi preşedinţia, şi candidatura. Profilul parlamentar al lui Daniel Florea e mai degrabă unul de specialist în probleme juridice şi reprezentare internaţională şi de-asta cred, personal, că nu şi-a dorit foarte mult să facă pasul ăsta. Dumitru Chiriţă fiind, însă, asociat cu Vanghelie, apărând pe afişele «Garantat Vanghelie» şi aşa mai departe, cred că nu a reprezentat o soluţie pentru Dragnea, care vrea, totuşi, după 15 ani de zile, Sectorul 5 sub controlul PSD integral şi curăţat de tot felul de relaţii interlope. Şi atunci a ales o variantă cu un candidat care e membru PSD cu adevărat. A vrut să blocheze şi aripa Vanghelie, şi aripa Rizea – erau două grupuri care se confruntau să aibă controlul asupra Sectorului 5.

Daniel Florea este un contracandidat care schimbă total logica campaniei. Dacă, până acum, aveam – şi am şi avut – o campanie dură, o campanie cu tot felul de înscenări şi tot felul de acuzaţii şi aşa mai departe, cred că, de data asta, vom avea o campanie civilizată. Eu mă ştiu cu Daniel din emisiuni, din Parlament şi e într-o altă paradigmă de personaj decât Rizea. E un personaj civilizat, cu care cred că o să putem să ne batem în proiecte”, a declarat Ovidiu Raeţchi.

Întrebat dacă se aşteaptă ca şi de această dată ca DNA să îi netezească drumul spre primărie, ca în cazul deputatului PSD Cristian Rizea, PNL-istul a răspuns: „Eu nu sunt convins că Rizea a ieşit din campanie. Ca şi Vanghelie, el a trecut pe la DNA, dar mai are mult până să fie condamnat şi cred că e mult prea implicat financiar acolo, în sector, ca să renunţe la candidatură. Deci nu mi se pare nicio netezire de drum”.

De asemenea, Ovidiu Raeţchi ne-a explicat în ce stadiu se află propriul proiect, privind dărâmarea zidului din jurul Parlamentului şi înlocuirea lui cu Marea Grădină Centrală.

„Partea bună e că avem deja o primă mână întinsă de domnul Zgonea, care ne-a transmis o scrisoare prin care anunţa că voi fi invitat la şedinţa Biroului Permanent în care se va discuta subiectul cu arhitectul Capitalei. Proiectul, vrând-nevrând, va merge. Avem, însă, o etapizare, prin care să înţeleagă decidenţii – respectiv domnul Zgonea – că nu e o joacă de o săptămână sau de o lună, ci e o joacă de şase luni, ceea ce înseamnă că noi chiar ne vom ţine de capul lui. De-asta, aştept, săptămâna asta, răspunsul la interpelarea făcută domnului Cioloş, în care vreau să am garanţia că nu e o problemă de Ministerul Apărării. Pentru că sunt foarte multe speculaţii acolo: nu se poate, pentru că e acolo nu ştiu ce buncăr; nu se poate, pentru că e obiectiv militar; nu se poate, pentru că există riscul să se prăbuşească dealul dacă luăm gardul. Şi am cerut, printr-o interpelare adresată domnului Cioloş, să ia ministerele şi să le întrebe pe toate care ar putea să fie problema. Din momentul în care am şi răspunsul domnului Cioloş, am o listă de semnături de la parlamentari pe subiectul ăsta – sper să vorbim de zeci de semnături -, voi trage cumva linie. Şi am pregătit un mesaj pentru preşedintele Iohannis: aş vrea ca toţi factorii (Guvernul, parlamentarii, preşedintele) să spună că e momentul să facem pasul ăsta”, a detaliat Raeţchi.

Nu în ultimul rând, liberalul a adus în discuţie alt proiect cu care vrea să câştige voturile bucureştenilor din Sectorul 5: construirea unor zgârie-nori, care să aducă agenţi comerciali în zonă.

„Vom avea proiecte exotice, pentru că proiectele exotice trebuie să ne scoată dintr-o logică a Sectorului 5 care este spaţiul ăla care, de fapt, nu prea face parte din Capitală, e undeva în afară, e un fel de zonă limitrofă. Deci vom veni cu proiecte care să spună constant că noi facem parte din Bucureşti şi ne luptăm chiar pentru o poziţie importantă în Bucureşti. De exemplu, lucrez acum şi încerc să găsesc investitori (dar e foarte greu în faza asta în care eşti doar un candidat şi nimeni nu discută aplicat cu tine), pentru că noi, în Sectorul 5, avem cel mai bun teren pentru zgârie-nori. Cel mai bun teren este pe Şoseaua Alexandriei: unde au fost cazarme militare,  terenul a fost dat la Primărie, Primăria are capacitatea şi libertatea să construiască pe el, într-un parteneriat public-privat. Este cel mai bun teren pentru construcţii înalte, pentru că e foarte stabil. Închipuiţi-vă ce ar însemna, pentru business-ul din Sectorul 5, un turn înalt, unde să faci centrul de afaceri al Sectorului 5. Nimeni, în momentul de faţă, nu vrea sedii de business în Rahova şi în Ferentari, pentru că sunt asociate cu o zonă nesigură şi aşa mai departe. În momentul când vei schimba asta, vei aduce şi agenţi comerciali. Diferenţa dintre Sectorul 1 şi Sectorul 5 (ca număr de agenţi comerciali) e uriaşă. 10% din ce avem în Sectorul 1 avem în Sectorul 5″, a încheiat Raeţchi.

Declaraţiile au fost făcute la un eveniment al Tineretului Naţional Liberal organizat de Loredana Floarea, co-preşedinte al TNL Sector 5.

1 comentariu la “Raeţchi dă cărţile pe faţă despre urmaşii lui Vanghelie, rolul DNA şi propriile proiecte exotice în Sectorul 5 / EXCLUSIV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *