Skip to content
Politică

Raețchi, față-n față cu cea mai spinoasă întrebare legată de Vlase și SIE EXCLUSIV

puterea.ro

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi – vicepreședinte al Comisiei de apărare din Camera Deputaților – a oferit luni o declarație pentru PSnews.ro în ceea ce privește nominalizarea de către președintele Klaus Iohannis a deputatului PSD Gabriel Vlase pentru conducerea SIE.

CITIȚI ȘI: Semnal de la vârful PNL privind șefia SIE. Ce spune Vîlceanu despre trecutul lui Vlase EXCLUSIV

Concret: la fel precum colegul liberal Dan Vîlceanu, Ovidiu Raețchi s-a arătat reticent în a-și exprima punctul de vedere personal, motivând că o asemenea poziție trebuie adoptată la nivel de partid.

„Se dezbate acum. Va fi o decizie la nivel de partid și de grup parlamentar” au fost primele cuvinte ale lui Raețchi.

În ciuda insistenței noastre, parlamentarul de București a mers pe aceeași linie: „S-a discutat acum în BEx. A rămas că va face președintele Orban primul declarații pe subiect”.

Întrebat ce părere are despre faptul că Iohannis l-a nominalizat pe Vlase la SIE, deși presa a scris încă de acum 2 ani despre posibila implicare a PSD-istului într-un dosar penal, ca suspect, Ovidiu Raețchi a răspuns: „Președintele face astfel de propuneri după ce primește informații instituționale solide despre personele nominalizate”.

Noi am perseverat: cum privește Raețchi situația în care, deși conștient de problemele penale ale lui Gabriel Vlase, șeful statului alege să îl nominalizeze la șefia SIE? În acest punct, deputatul PNL a replicat: „Tocmai asta spun: că președintele beneficiază de informații complete – și sunt convins că dacă existau probleme penale la zi sau confirmate, nu ar fi făcut propunerea”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *