Skip to content
Politică

Raețchi ia atitudine în fața Ministrului de Interne: Crește capacitatea PSD de a suprima manifestațiile

psnews.ro

Președintele Comisiei de părare din PNL, deputatul Ovidiu Raețchi, contestă propunerea ministrului de Interne, Carmen Dan de a face din Jandarmerie organ de cercetare judiciară.

În opinia acestuia, proiectul de lege este periculos, neconstituțional și nedemocratic, deputatul bănuind că în spatele acestei propuneri se ascunde o încercare de a bloca mitingurile de protest ale societății civile.

Este nevoie de o clară separare a puterilor între cei care asigură ordinea în stradă şi cei care realizează cercetarea penală. În caz contrar, va exista tentaţia ca Jandarmeria să protejeze deciziile colegilor din stradă. O structură cu caracter militar, precum Jandarmenia, nu poate ancheta civili, este un principiu evident. Acesta chiar este un pas concret către un stat poliţienesc, unde libertatea de exprimare poate fi suprimată fără consecinţe”, explică deputatul liberal, prin intermediul unui comunicat de presă remis PSNews.ro.

Raețchi amintește și faptrul că Ministerul de Justiție și Parchetul General nu susțin extinderea atribuțiilor Jandarmeriei în domeniul judiciar.

Miza acestui proiect de lege este restrângerea libertăţilor civice şi creşterea capacităţii PSD de a suprima manifestaţiile publice. Practic, vorbim despre o creştere continuă a drepturilor structurilor de forţă de a restrânge drepturile cetăţenilor.

De asemenea, solicit societăţii civile să ia o poziţie fermă în această chestiune, având în vedere faptul că PSD susţine că are ‘sprijinul societăţii civile’ în acest sens”, solicită parlamentarul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *