Skip to content
Politică

Raețchi n-are nimic împotrivă că USR-iștii i-au suflat ideea privind zidul Parlamentului EXCLUSIV

puterea.ro

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi nu are nimic împotriva faptului că parlamentarii USR-iști i-au suflat ideea legată de zidul Parlamentului.

Cel puțin asta reiese din declarația oferită joi seară de către vicepreședintele liberal al Comisiei pentru apărare din Camera Deputaților în legătură cu proiectul de lege anunțat în aceeași zi de către aleșii Uniunii Salvați România, privind demolarea zidului și amenajarea unui parc.

Precizăm că USR a lansat joi proiectul Parcul Uranus, care propune demolarea gardului din jurul Palatului Parlamentului, unirea spatiului verde din jurul cladirii cu Parcul Izvor si cu spatiul verde unde se afla Casa Academiei, pentru amenajarea unui parc urias. Peste cele doua artere care despart cele trei spatii, respectiv bd. Natiunile Unite si Calea 13 Septembrie, se propune construirea unor pasaje pietonale. Astfel, initiatorii cred ca spatiul inchis din jurul Palatului Parlamentului se va transforma intr-unul deschis si democratic, potrivit Hotnews.

Contactat de către PSnews.ro, Ovidiu Raețchi a declarat: „Stiam de interesul celor de la USR, m-au contactat prin intermediul domnului arhitect Shere (Șerban – n.r.) Marinescu, am discutat cu domnul Dohotaru si am decis sa ne coordonam pe subiect. Si e nevoie de colaborare si de astfel de energii mai noi, pentru ca decizia in acest caz apartine Biroului Permanent al Camerei Deputatilor, care gestioneaza terenul Parlamentului. Mai exista implicatii la nivel de Guvern, pentru ca spatiul respectiv a avut in mod traditional un rol militar in Bucuresti – si il are foarte probabil si acum. Exista sanse bune sa reusim anul viitor, cand se finalizeaza Catedrala Manturii Neamului si oricum se va amenaja acolo un parc de cinci hectare. Si primarul Sectorului 5, Daniel Florea, si-a asumat public proiectul, deci sunt sperante. Ideea e veche, de altfel, primele schite ale unei Mari Gradini Centrale au aparut inca din anii 90. Dar e nevoie ca parlamentarii sa renunte la acel perimetru urias de securitate, nemaivazut in nicio tara democratica. Salut asadar initiativa USR, eu am colaborat intotdeauna bine cu ei pe subiecte legislative”.

Întrebat cum i se pare faptul că USR nu l-a menționat în comunicatul de joi, în care a anunțat lansarea proiectului, Raețchi a răspuns: „E de inteles. Nu am vreo paternitate asupra ideii. Si eu, cand scriam comunicate pe subiect, evitam sa fac lista tuturor celor care s-au declarat pentru proiect in diferite momente, pentru ca ar fost nenumarate nume. Si Zgonea a sustinut ideea, daca va mai amintiti”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *