Skip to content
Politică

Raeţchi pregăteşte gherila anti-PSD. Apel pentru un guvern PNL din umbră

facebook.com

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi pregăteşte războiul de gherilă împotriva Partidului Social Democrat (PSD). Citiţi mai jos despre apelul parlamentarului lansat către colegii din Partidul Naţional Liberal.

Raeţchi vrea ca liberalii să îşi constituie un aşa-numit „guvern din umbră”, care sa monitorizeze activitatea executivului Sorin Grindeanu, potrivit unui comunicat trimis duminică PSnews.ro şi intitulat „Monitorizarea guvernării PSD prin intermediul unui Guvern din Umbră reprezintă prioritatea PNL”.

Liberalul argumentează că partidul din care face parte trebuie să depăşească „nivelul retoric” la care se află acum și să depună „un efort de ordin tehnic”, prin care „să deconstruiască utopiile economice promise de Liviu Dragnea”.

PNL trebuie să folosească următoarea perioadă pentru a structura un Guvern din Umbră care să asigure o opoziție argumentată la guvernul Dragnea-Grindeanu. Rezultatul de la alegerile parlamentare a demonstrat că discursul despre „restaurația FSN” și despre „baronul Dragnea” – deşi perfect întemeiat – nu mai este suficient singur. Cetăţenii le-au oferit încrederea celor din PSD în ciuda acestor riscuri, fiind dispuşi să accepte un program axat pe conceptul de Bună Guvernare chiar dacă el venea din partea unor condamnaţi penal cu probleme de credibilitate. Iată de ce nu mai putem rămâne doar la nivel retoric, este de datoria noastră să depunem și un efort  de ordin tehnic, prin care sa deconstruim utopiile economice promise de Liviu Dragnea. Un guvern din umbră al PNL funcțional chiar din luna februarie este absolut necesar. Avem nevoie de specialiști cu discursuri aplicate pe domenii care să sancționeze derapajele guvernului Dragnea-Grindeanu și care să urmărească în ce măsură programul de guvernare al PSD este aplicat și care sunt efectele asupra României”, punctează Ovidiu Raeţchi.

În continuare, Raeţchi enumeră câteva nume care ar putea ocupa fotolii ministeriale într-un eventual guvern PNL.

„PNL are la ora actuală numeroşi membri de partid competenţi şi integri care ar putea gestiona anumite domenii de specialitate. Îi nominalizez aici pe Ionuţ Stroe(externe), Florin Cîţu(finanţe), Pavel Popescu(sănătate), Raluca Turcan sau Radu Zlati(educaţie), Mugur Cozmanciuc (energie), Iulian Dumitrescu(economie), Ben-Oni Ardelean(afaceri europene), Mara Calista(tineret şi sport), Florin Roman(mediu), Adriana Săftoiu(muncă şi protecţie socială), Daniel Fenechiu sau Cătălin Predoiu(justiţie)- doar ca să dau câteva nume, dar lista poate continua”, a scris deputatul liberal.

Totodată, parlamentarul PNL de Diaspora a adăugat că, „deja în foarte scurt timp, guvernul Dragnea-Grindeanu a demonstrat că ne oferă motive reale de îngrijorare”.

Partidul Național Liberal are șansa de a dovedi că are specialiști redutabili în rândurile sale și, mai ales, are datoria de a demonstra electoratului că este alternativa competentă și integră la guvernul Dragnea-Grindeanu. În doar câteva zile de la preluarea guvernării, actualul Executiv a arătat că ne oferă motive reale de îngrijorare. Intenția de a adopta o lege a amnistiei și grațierii, incapacitatea de a pune în aplicare programul de guvernare asumat în campania electorală fără depășirea rapidă a deficitului de 3%, amenințările privind suspendarea președintelui Iohannis pentru ridicarea unor semne de întrebare justificate în legătură cu activitatea guvernului ne arata că activitatea guvernului Dragnea-Grindeanu trebuie atent monitorizată și sancționată”, încheie Ovidiu Raeţchi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *