Skip to content
Politică

Raețchi pune tunurile pe Firea: Trebuie să lămurească aceste acuzații!

Deputatul PNL de București Ovidiu Raețchi, într-un comunicat de presă remis, luni, redacției de știri PSNEWS.RO, i-a solicitat primarului Capitalei, Gabriela Firea, să facă publice listele cu persoanele care au asistat la lucrările Consiliului General în ultimele luni și să lămurească acuzațiile care i se aduc potrivit cărora polițiștii locali participă în civil la lucrări pentru a ocupa locurile destinate cetățenilor și societății civile.

„În ultima vreme, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora participarea la ședințele de Consiliu General este practic imposibilă pentru bucureșteni, iar primarul general, Gabriela Firea, ocupă locurile disponibile în sală cu apropiați de-ai săi și ai PSD. De aceea, consider că Primăria Generală trebuie să lămurească aceste acuzații și să facă publice listele cu persoanele care au asistat la ultimele ședințe de Consiliu General al Municipiului București. Mai mult, sper ca Gabriela Firea să lămurească dacă este adevărat că polițiștii locali participă în civil la lucrările CGMB pentru a ocupa locurile destinate cetățenilor și societății civile”, a declarat Raețchi, potrivit unui comunicat de presă remis luni PSNEWS.RO

Mai mult, acesta a adăugat că, potrivit legii administrației publice locale, aceste ședințe sunt publice, deci orice cetățean are dreptul să participe.

„Dacă Gabriela Firea nu are nimic de ascuns, atunci sunt convins că Primăria Generală nu va ezita să publice listele cu persoanele care au asistat la ședințele Consiliului General pentru a înlătura orice urmă de suspiciune că ar putea facilita prezența apropiaților săi la aceste ședințe și ar bloca participarea societății civile. Acesta este și unul din motivele pentru care am inițiat o inițiativă legislativă prin care autoritățile publice locale să fie obligate să aloce un anumit număr de locuri la ședințele de consiliu local, potrivit unor principii transparente. Astfel de abuzuri de putere profund antidemocratice nu trebuie tolerate, ci amendate și împiedicate”, a menționat deputatul PNL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *