Skip to content
Politică

Raețchi salută decizia lui Iohannis de a suspenda CSAT: Nu poate tolera jocuri politice imature EXCLUSIV

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, că nu s-a putut obţine consens în CSAT pentru emiterea avizului necesar rectificării bugetare şi, prin urmare, întrucât consideră că este necesară rectificarea bugetară, a suspendat şedinţa Consiliului, pentru a da timp Guvernului să elaboreze un nou proiect.

Citiți mai mult aici: Iohannis, lovitură dură pentru Guvern: a suspendat ședința CSAT

Redacția PSnews.ro l-a contactat în aceeași zi pe deputatul liberal și vicepreședinte al Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților, Ovidiu Raețchi, pentru a face precizări referitoare la decizia șefului statului, dar și pentru a ne explica motivele care au stat la baza suspendării ședinței CSAT. Astfel, Raețchi spune că PSD încearcă un atac la adresa instituțiilor, iar acesta trebuie oprit. De asemenea, deputatul liberal crede că Iohannis ”a dat un semnal absolut normal de autoritate”. 

Atacul PSD la adresa instituțiilor care gestionează securitatea națională e exclusiv politic. Tăierea bugetară a venit după ce Liviu Dragnea a atacat public serviciile secrete în ziua condamnării sale la închisoare, în prima instanță. Din acel moment au început să curgă comisii de anchetă, tăieri de bugete, tentative de a schimba cadrul legal astfel încât SRI și SIE să intre sub controlul PSD. Fără să se gândească o clipă la vulnerabilizarea securității naționale, cei de la PSD încearcă să intimideze comunitatea de informații și încearcă să genereze o temă falsă, care să acopere criza acuzațiilor Gabrielei Firea și conflictul dintre ce declara Carmen Dan și ce declara prefectul Cliseru despre 10 august.

De aici și acea tentativă caraghioasă de audiere a lui George Maior plecând de la o declarație de politică externă care s-a dovedit perfect întemeiată.

Președintele a dat un semnal absolut normal de autoritate azi, este șeful statului, conduce CSAT și nu poate tolera jocuri politice imature pe teme de securitate națională. Avizul CSAT este obligatoriu, iar cei de la PSD trebuie să înceteze cu atacurile politice asupra unor instituții importante dacă doresc să îl obțină”, a declarat Ovidiu Raețchi, în exclusivitate pentru PSnews.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *