Skip to content
Politică

Raeţchi şi-a depus candidatura la primărie: „Sectorul 5 trebuie să revină în Bucureşti”

Deputatul PNL Ovidiu Raețchi și-a depus sâmbătă candidatura la Primăria sectorului 5 la Biroul Electoral sectorial, afirmând că dorește „devanghelizarea” zonei, care „trebuie să revină în București”.

„Sper să fie într-un ceas bun în primul rând pentru cetățenii sectorului 5, care vin după 15 ani de dificultate urbanistică majoră, în sensul în care sectorul 5 care era cândva un reper pentru zona de nord, pentru zona Parlamentului, pentru zona Cotroceniului. A ajuns în momentul de față asociat cu o zonă mai degrabă din afara Capitalei, lipsită de metrou, cu cele mai puține parcuri. Sper să se termine aici acest moment și de asta îl invit pe domnul Vanghelie în același loc, luni sau marți cel târziu, să-și depună candidatura pentru că vrem ca sectorul 5 să iasă din aceste alegeri cu onoarea refăcută și nu poate să iasă astfel decât învingându-l pe domnul Vanghelie la vot”, a declarat Raețchi după ce și-a depus candidatura, în prezența mai multor lideri PNL și a numeroși simpatizanți, transmite Agerpres.

" "

El s-a arătat sigur că Marian Vanghelie își va depune candidatura pentru primăria sectorului 5 și a susținut că își dorește să se întâmple acest lucru.

„Pentru că devanghelizarea sectorului 5 nu va avea loc decât dacă domnul Vanghelie va fi învins de cetățenii sectorului 5 la vot. Astfel, întotdeauna va rămâne fantoma lui și ca un soi de pată pe obrazul sectorului 5. (…) Sper sa fie o competiție unu la unu cu Marian Vanghelie, adică să avem două tururi. (…) Va fi o competiție stânga — dreapta între mine și Marian Vanghelie, este și motivul pentru care cred că voi câștiga, pentru că va fi o luptă între stânga și dreapta și sectorul 5, după 15 ani de stânga, care l-au adus în situația de a fi cel mai sărac sector al Capitalei (…), trebuie să revină în București. Și pentru asta are nevoie de dezvoltare, iar dezvoltare nu știe să facă în România decât dreapta”, a spus Raețchi.

Pe de altă parte, Raețchi a afirmat că Daniel Florea, candidatul PSD la Primăria Sectorului 5, nu își dorește o astfel de funcție.

„Domnul Florea este un parlamentar extrem de civilizat, extrem de educat, am o relație personală bună cu el. Ceea ce cred este că nu-și dorește funcția de primar, dorește să rămână parlamentar, dorește să facă reprezentare internațională și eu îi respect această decizie. Și cred că se va vedea în campanie lucrul acesta. Știu pur și simplu că vocația lui este cea de parlamentar, știu că a acceptat cu greu și după eforturi președinția Sectorului 5 și nu cred că va fi mobilizat extrem de tare în această campanie lăsând bătălia stânga — dreapta între mine și Marian Vanghelie”, a detaliat el.

Candidatul PNL la Primăria Generală a Capitalei, Cătălin Predoiu, s-a arătat convins că Ovidiu Raețchi este un candidat competent, determinat și cu viziune.

„Va schimba în bine soarta sectorului 5, dându-i o perspectivă de dezvoltare urbană pe care bucureștenii care locuiesc în sectorul 5 o merită și de care au fost văduviți multă vreme. Îl sprijin, va fi primar. (…) Noi, PNL suntem o echipă, am trecut prin greutăți, dar am rămas împreună și, iată, aliniem la start o echipă de candidați tineri, noua generație de politicieni, exact așa cum au cerut cetățenii competenți, integri, cu viziune, care va schimba în bine soarta Capitalei. Spre deosebire de noi, PSD se ceartă toată ziua bună ziua și asta înseamnă că nu vor fi capabili să ofere o administrație coerentă, care să conducă Bucureștiul”, a spus Predoiu.

Întrebat cum vede intrarea în cursă a lui Robert Turcescu din partea PMP, Cătălin Predoiu a arătat că atuul PNL față de toți contracandidații este acela că au competența și expertiza necesară.

„Dacă vorbim de Primăria Generală, eu însumi am condus mii de oameni la Ministerul Justiției, am dus proiecte pana la capăt, am experiență, știu să conduc oameni. (…) O primărie e altceva decât un studio tv”, a adăugat Predoiu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *