Skip to content
Politică

Raețchi, speriat de plecările din Armată: Posturi-cheie au rămas vacante!

psnews.ro

Vicepreședintele comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților, Ovidiu Raețchi, se arată indignat de modul în care actualul guvern a gestionat hemoragia de cadre militare, înregistrată în urma plecărilor angajaților din sistem care au dorit să profite de pensiile speciale.

Raeţchi a afirmat că miniştrii Apărării şi de Interne trebuie să realizeze o evaluare privind pensionările din sistem şi să o facă publică, având în vedere că a intrat în vigoare noua lege privind pensiile, iar multe poziţii-cheie au rămas libere.

Este necesar să aflăm aceste date, mai ales pentru că numeroase poziţii-cheie au rămas vacante, unii dintre cei mai experimentaţi militari şi angajaţi ai MAI preferând să se pensioneze în condiţiile vechii legi. Modul în care guvernarea PSD a gestionat acest proces a fost deplorabil”, a punctat deputatul liberal, printr-un comunicat de presă remis PSNews.ro.

În opinia acestuia, unele informaţii au fost ascunse, liderii PSD s-au contrazis în declaraţii, iar planul nu a fost deloc transparent şi a generat haos, provocând un deficit de personal important în rândul forțelor de securitate. Raețchi nu a specificat un termen în care așteaptă analiza efectuată de conducerea celor două ministere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *