Skip to content
Politică

Raețchi vrea inchisoare pentru „parcagii”!

Exploatarea ilicită a locurilor de parcare ar putea fi sancționată cu închisoare, dacă infracțiunea este înfăptuită de mai multe ori, dacă proiectul de lege supus dezbaterii publice și pregătit de deputatul liberal Ovidiu Raețchi, va fi aprobat.

”Suntem familiarizați cu fenomenul ”parcagiilor” de serviciu, mai ales în București și marile orașe, și care a căpătat amploare în ultima vreme: uneori prin amenințări, prin folosirea unui limbaj licențios, diverse persoane care nu au niciun drept asupra locurilor de parcare le blochează și condiționează ocuparea acestora. O realitate socială care a scăpat de sub control și care are nevoie de un răspuns pe măsură”, a precizat deputatul într-un comuncat de presă transmis azi.

Ovidiu Raețchi iși bazează propunerea atât pe amploarea fenomenului cât și pe faptul că ”infracțiuni similare sunt sancționate cu închisoarea sau amenda, potrivit Codului penal”.

Proiectul de lege prevede și varianta de a fi prestate 50 de zile de activități neremunerate în folosul comunității, pentru un individ aflat la prima încălcare a legii. În cazul în care repetă infracțiunea, atunci cel care percepe o taxă de parcare fără să aibă autorizare în acest sens sau drept de folosință asupra spațiului respectiv poate fi sancționat cu închisoare de la 6 luni la 1 an.

Agerpres menționează că la ora actuală, Poliția nu dispune de o legislație clară și eficientă pentru combaterea acestui fenomen și că proiectul lui Raiețchi va fi depus în câteva zile la Camera Deputaților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *