Skip to content
Politică

Rafila: AstraZeneca este un vaccin bun şi sigur. A fost folosit la peste 17 milioane de persoane la nivel global, fără să fie probleme deosebite

Inquam Photos/George Calin
" "

Alexandru Rafila a declarat că vaccinul AstraZeneca este unul bun şi sigur, a fost folosit la peste 17 milioane de persoane la nivel global, fără a fi probleme deosebite, au fost doar câteva situaţii în Italia, Norvegia, Danemarca în care au apărut tromboze la anumiţi pacienţi. Acesta a adăugat că nu ar trebui sistată imunizarea cu vaccinul AstraZeneca, numai cea cu loturile suspecte.

„Vaccinul de la AstraZeneca a fost folosit la peste 17 milioane de persoane la nivel global, fără să fie probleme deosebite. Au apărut câteva situaţii în Italia, Norvegia, Danemarca în care au apărut tromboze la anumiţi pacienţi. Problema este că trebuie stabilit dacă aceste lucruri au apărut după vaccinare sau de la vaccinare. Sunt două lucruri total diferite. Adică este pur şi simplu un eveniment care s-ar fi întâmplat oricum la un anumit procent şi se pare că, din informaţiile pe care le am eu de la Agenţia Europeană a Medicamentului, proporţia de persoane care a suferit astfel de probleme de sănătate nu este mai mare în niciun fel faţă de populaţia care nu a fost vaccinată, dar lucrurile acestea sigur că trebuie investigate, asta este procedura normală. Întotdeauna când apare o suspiciune, lotul cel puţin vaccin care este implicat este oprit de la utilizare. Ulterior, după ce se lămuresc lucrurile, vaccinarea poate continua. Opinia mea este că este un vaccin bun şi sigur”, a afirmat Alexandru Rafila, luni într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD.

" "
" "

Întrebat dacă ar trebui sistată imunizarea cu vaccinul AstraZeneca, Rafila a răspuns: „Nu, nu trebuie sistată. Eu nu consider că imunizarea trebuie sistată, dar trebuie sistată imunizarea cu loturile suspecte. Ceea ce este cu totul altceva”.

2 comentarii la “Rafila: AstraZeneca este un vaccin bun şi sigur. A fost folosit la peste 17 milioane de persoane la nivel global, fără să fie probleme deosebite

  1. @ Sunteţi de părere că medicii şi guvernanţii ar trebui să combată risipa şi poluarea şi să vaccineze numai pe aceia care au nevoie de vaccin, ?

  2. & Dacă sunteţi de părere că medicii ar trebui să explice şi dacă vaccinarea poluează şi cum contribuie ca medici la combaterea poluării, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *