Skip to content
Societate

Rafila, avertisment alarmant: De Crăciun și Revelion sperăm să nu fim în stare de urgență

Inquam Photos/Ilona Andrei

Situația epidemiologică din România pare tot mai mult scăpată de sub controlul autorităților, iau specialiștii deja sunt de părere că țara noastră ar putea reveni la starea de urgență și la măsurile restrictive luate în primăvară.

Prof. dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României în cadrul Organizației Mondiale a Sănătății, a făcut o declarație-șoc. Acesta a atras atenția cu privire la faptul că este posibilă revenirea la starea de urgență, dacă numărul cazurilor de COVID-19 va continua să crească.

De Crăciun și Revelion sperăm să nu fim în stare de urgență. Eu sper ca acest lucru să nu se întâmple dacă vom fi echilibrați și vom respecta măsurile de protecție sanitară. Totuși numărul îmbolnăvirilor în România a crescut continuu începând cu 1 iunie”, a declarat dr. Alexandru Rafila la Medika TV.

Reprezentantul României la OMS a precizat că indiferent de evoluția pandemiei, măsurile ulterioare care vor fi luate trebuie să fie gândite astfel încât economia țării noastre să nu fie afectată. „Am spus de fapt de la începutul acestei pandemii, dar lumea a trecut de foarte multe ori peste chestiunea asta, este vorba despre sustenabilitatea economiei, pentru că fără o economie funcțională toate discuțiile legate de tratament, de paturi de ATI, nu cred că sunt posibile, deci noi trebuie să menținem economia funcțională. Și trebuie să ne adaptăm, adică să lucrăm cu ajutorul măsurilor de siguranță. Sperăm că vom avea medicamente eficiente de la anul”, a mai spus prof. dr. Alexandru Rafila.

România a înregistrat miercuri, 30 septembrie, un record de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.158 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 (COVID-19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.496. Dintre acestea, 550 sunt internate la ATI. 102.476 de pacienți au fost declarați vindecați.

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *