Rafila, despre contractele pentru achiziția de vaccinuri anti-Covid: Noi nu mai vrem să luăm

Rafila
Sursa foto: captură video

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a spus, miercuri, în legătură cu vaccinurile anti-Covid, că obligaţiile contractuale asumate de România în prima jumătate anului 2021 produc în continuare efecte şi speră că se va putea negocia cu producătorii, astfel încât să nu comandăm vaccinuri care nu vor fi folosite.

„Noi nu mai vrem să luăm vaccinuri, dar după cum ştiţi există două părţi semnatare a unui contract şi până acum nu avem acordul decât în cazul unuia dintre cei patru producători”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre o nouă tranşă de vaccinuri anti-Covid de la Moderna care a fost plătită din 2021, dacă este ultima şi dacă se ştie când va sosi.

“Urmează în perioada imediat următoare să ajungă aceste doze, dar sigur că obligaţiile contractuale pe care şi le-a asumat România în prima jumătate anului 2021, ele decurg în continuare. Sper să ajungem la o soluţie negociată cu producătorii care revendică, până la urmă, îndeplinirea acelor contracte, dar lucrurile astea o să le vedem în timp. Noi facem tot ceea ce este posibil, nu are rost să comandăm, chiar dacă a existat angajamentul acela guvernamental din anul 2021, să comandăm vaccinuri care nu vor fi folosite”, a declarat Alexandru Rafila. El a fost întrebat dacă se poate modifica acest contract.

“Nu se poate modifica decât cu acordul ambelor părţi. Noi nu mai vrem să luăm vaccinuri, dar după cum ştiţi există două părţi semnatare a unui contract şi până acum nu avem acordul decât în cazul unuia dintre cei patru producători”, a mai explicat ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă au fost solicitate de către procurorii DNA documente de la Ministerul Sănătăţii, în dosarul în care sunt acuzaţi fostul premier Florin Cîţu şi doi foşti miniştri ai Sănătăţii, Alexandru Rafila a spus că  “În decursul unei anchete penale există astfel de solicitări şi noi totdeauna răspundem cu celeritate acestor solicitări încât să putem să punem la dispoziţia organelor de anchetă documentele necesare”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL