Skip to content
Sănătate

Rafila, despre focarele din spitale: Deocamdată nu sunt situaţii alarmante

Facebook/Guvernul României

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat, miercuri, că nu există situaţii alarmante în ceea ce priveşte focarele din spitale, dar se caută soluţii rapide pentru testarea periodică a personalului.

Alexandru Rafila a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, dacă are o situaţie a focarelor din spitale.

“Avem o astfel de situaţie, am lucrat la ea. Deocamdată nu sunt situaţii alarmante, pot să fie punctuale dacă vreţi alarmante, dar nu generale şi din cauza asta o să căutăm o soluţie rapidă încât din zilele următoare să înceapă testarea sistematică a personalului medical, când intră în serviciu”, a declarat Alexandru Rafila.

Acesta a precizat că sunt deja spitale care fac acest lucru în mod regulat.

”Depinde foarte mult şi de managementul spitalelor, să discutăm şi cu alţi colegi de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă să vedem dacă există disponibilitate de teste pentru spitale care nu au astfel de teste. Nu mai reprezintă aşa o problemă economică pentru că preţul unui astfel de teste probabil că este de 10 lei. (…) mai ales că nu trebuie să plăteşti manopera. O unitate medicală nu poate să organizeze testarea angajaţilor care să evite pătrunderea în contact cu pacienţii, pe de o parte, sau contactul cu ceilalţi colegi a persoanelor care sunt infectate”, a mai declarat Rafila.

 Autorităţile au anunţa mai multe focare în spitale din întreaga ţară, activitatea unor secţii deu departamente fiind sistată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *