Skip to content
Sănătate

Rafila, despre numărul mare de decese COVID raportate în ultimele zile, de Ministerul Sănătății: „Se creează confuzie!”

Inquam Photos/Ilona Andrei

În ultimele două săptămâni, Ministerul Sănătății a raportat peste 630 de decese de COVID, un număr consistent, având în vedere rata de infectare scăzută, în toate județele țării. Datele transmise de instituția condusă de către Ioana Mihăilă au creat anumite dezbateri în spațiul public, iar printre cei care au comentat pe marginea acestui subiect se numără și medicul Alexandru Rafila.

Ideea asta că în fiecare zi avem băgați 200-300, în funcție de cum lucrează DSP-urile, mi se pare incorectă pentru că poate să creeze confuzie, oamenii nu mai înțeleg și de multe ori nu ascultă decât prima cifră care se li se comunică. (…)

Genul acesta de informații confuzive cu care ne-am confruntat pe tot parcursul pandemiei ar fi putut să fie foarte simplu eliminate printr-o activitate serioasă care evalua toate cazurile și la sfârșit se trăgea o concluzie și se motiva de ce a existat acestă diferență în plus„, a comentat Alexandru Rafila pentru Antena 3.

În mod evident au existat niște diferențe între acele două baze de date. Eu, dacă aș fi fost ministrul Sănătății, făceam următorul lucru: o evaluare sau o renumărare a tuturor cazurilor și la sfârșitul acestei evaluări spuneam că este o diferență de atât din motivele următoare”, a mai transmis medicul.

 

1 comentariu la “Rafila, despre numărul mare de decese COVID raportate în ultimele zile, de Ministerul Sănătății: „Se creează confuzie!”

  1. @ Sunteți de părere că pentru a arăta sprijinul pe care i-l acordă lui Rafila pentru funcția anunțată liderii PSD ar fi trebuit să prezinte public și listele cu membrii PSD vaccinați, ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *