Skip to content
Sănătate

Rafila explică de ce antiviralele nu sunt la liber în farmacii: Sunt medicamente foarte toxice, afectează inclusiv sarcina

Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a oferit marți, 11 ianuarie, o reacție pe tema medicamentelor anti-COVID, care ar urma să fie introduse în spitale și farmacii. Medicamentele care vor fi utilizate în spitale vor fi cele de la Pfizer, a menționat ministrul PSD, potrivit b1.

„În ceea ce privește medicamentele care se iau în ambulatoriu, ele sunt demonstrate prin studii clinice ca fiind eficiente, iar în farmacii nu putem să punem la vânzare către public decât medicamente care sunt recomandate de către comisia de specialitate a Ministerului Sănătății. Încercăm să facem acest lucru pentru Favipiravir, antiviral care poate să scurteze cu 2-3 zile durata bolii (…)

Persoanele pot lua acest medicament după ce sunt evaluate din punct de vedere al stării de sănătate. Sunt medicamente foarte toxice, afectează inclusiv sarcina, dacă discutăm despre reacții adverse (…)

Celălalt, Arbidol, este un medicament pentru care nu există la nivel global niciun studiu care să arate că influențează infecția cu coronavirus.

Eu nu pot să fac altceva decât să respect opinia medicală a colegilor infecționiști”, a declarat Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *