Skip to content
Sănătate

Rafila: Guvernul a contribuit la situația sanitară dezastruoasă. OMS va susține o videoconferință cu specialiștii de la INSP

Inquam Photos/Ilona Andrei

Dezastrul sanitar din România atrage atenția specialiștilor de la Organizația Mondială a Sănătății. Potrivit medicului Alexandru Rafila, OMS va susține luni o teleconferință cu specialiștii din Institutul Național de Sănătate Publică. Problemele care vor fi abordate sunt:

-oprirea răspândirii virusului COVID-19 și a creșterii numărului de infectări

-soluții pentru tratarea pacienţilor care se află în stare gravă

-creșterea ratei de vaccinare

Reprezentant OMS în România îi consideră vinovați de eșecul sanitar în care ne aflăm pe reprezentaţii Guvernului Cîțu, care n-au luat măsuri de restricții la timp și au respins propunerea INSP de carantinarea a zonei București-Ilfov.

„Eu am discutat acum o săptămână cu directorul regional al organizaţiei. Și-a exprimat îngrijorarea şi dorinţa de a ajuta românia să treacă peste această situație dificilă.

Avem două probleme cea de oprire a creştere a numărului de cazuri, de stabilitate şi descreştere şi asistenţă pentru pacienţii care sunt infectaţi în forma severă mai ales. Secţiile de terapie intensivă care au nevoie de resurse şi echipament. Cea de-a doua problema este legată de îmbunatăţirea performanţei programului de vaccinare care poate să ne aducă linişte pentru primăvară.

Toată lumea discuta de posibile noi valuri, import este ca acestea să nu mai aibă impact major asupra sănătăţii publice. OMS va avea o teleconferinţă cu colegii de la INSP.

Cred că este momentul să sprijinim profesioniştii din sănătate, pentru că politizare sau încercarea de discreditare a profesioniştilor din sănătate, într-o situație limita cum este cea de acum este extrem de periculoasă. Guvernul României ne-a a dus în această situație catastrofală. Acest lucru trebuie asumat de guvernul demisionar.

Profesioniştii de la INSP ar trebui ascultaţi şi nu discreditaţi”, a declarat Alexandru Rafila pentru B1 Tv, în cadrul unei intervenții telefonice în timpului Matinalului prezentat de Luiza Cergan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *