Rafila: începe construcția Centrului de Mari Arși pentru copii

Alexandru Rafila (Inquam Photos/Alexandru Busca)
Sursă foto: Inquam / Alexandru Busca

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a anunțat, marți, demararea proiectului de construire a Centrului de Mari Arşi în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. Investiţia are o valoare de 56 milioane euro şi face parte din proiectul pe care Ministerul Sănătății îl derulează cu Banca Mondială. Se estimează că durata execuţiei este de 26 de luni, iar lucrările vor începe în prima săptămână din septembrie, anunţă instituţia.

Noua clădire va cuprinde două săli de operaţie pentru pacienţii cu arsuri severe, 10 paturi pentru pacienţii critici, 16 paturi ATI postcritici şi 10 paturi pentru microchirurgie şi chirurgie reconstructivă, mai arată comunicatul de presă al Ministerului Sănătăţii.

„Construirea şi finalizarea centrelor pentru mari arşi reprezintă o componentă importantă a proiectelor de investiţii şi de dezvoltare a sistemul sanitar din România, pe care le derulează Ministerul Sănătăţii în parteneriat cu autorităţile locale din întreaga ţară. Responsabilitatea, profesionalismul şi buna credinţă sunt principiile după care funcţionează echipa actuală a Ministerului Sănătăţii”, a declarat Alexandru Rafila, potrivit surse menţionate.

Ministrul Rafila a mai ținut  să menționeze faptul că lucrările de construire a Centrului de Mari Arşi de la Timişoara au început în luna iunie, iar până la finalul anului urmează să fie semnat contractul pentru construirea Centrului de Mari Arşi de la Târgu-Mureş.

Autor

  • Susana Pletea

    Are o experiență de peste 25 de ani în presa românească. Și-a început cariera în radio, a continuat cu presă scrisă (reviste) și acum este parte din echipa PSNews. Bun comunicator, pasionată de cuvântul spus sau scris, are o aplecare spre natura umană și literatură fantastică. Pledează vinovată de curiozitate și entuziasm.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: