Skip to content
Coronavirus

Rafila: Luni se va depăși pragul de 2.000 de îmbolnăviri. Pacienții cu forme ușoare vor fi tratați acasă

Inquam Photos / Ilona Andrei

Numărul cazurilor de coronavirus în România va depăși pragul de 2.000, de la care se va intra în scenariul 4 al pandemiei, cel mai probabil luni, spune președintele Societății de Microbiologie, Alexandru Rafila. El a precizat că autoritățile trebuie să fie pregătite pentru ca pacienții cu forme ușoare ale bolii să poată fi tratați acasă.

„Este foarte probabil ca mâine (luni – n.r.) să depășim pragul de 2000 de cazuri de îmbolnăvire. Este o situație pentru care trebuie să fim pregătiți ca spitalele să trateze pacienții cu forme mai grave și să ne gândim să tratăm acasă pacienții cu forme ușoare. Urgența este tratarea acestor pacienți în afara spitalelor, bineînțeles primind tratament și cu o anumită supraveghere medicală”, a declarat, duminică, la Digi 24, medicul Alexandru Rafila.

El a mai spus că atenția cea mai mare trebuie acordată protejării vârstnicilor și a celor cu afecțiuni cronice, astfel încât să nu se îmbolnăvească. Medicul a reamintit că cei mai vulnerali sunt cei cu boli cardio-vasculare, cu diabet insulino-depent sau cu afecțiuni pulmonare cronice.

Președintele Societății de Microbiologie a vorbit, din nou, și despre vârful pandemiei în România, care este așteptat la sfârșitul lunii aprilie, începutul lunii mai.

„Cred că atunci vom ajunge la 10.000 de cazuri, dar importantă este și structura pe grupe de vârstă și pe patologie. Trebuie să protejam vârstnicii și pe cei cu boli crononice sa nu se îmbolnănească, dublat de asiguraraea capacității spitalelor și de găsirea unei soluții de tratare a pacienților în afara spitalelor”, a adăugat Rafila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *