Rafila: Ministerul Sănătăţii a finalizat evaluarea cererilor de finanţare pentru cabinete de planificare familială

Alexandru Rafila (Inquam Photos/Alexandru Busca)
Sursă foto: Inquam / Alexandru Busca

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunțat că instituţia pe care o conduce a finalizat evaluarea cererilor de finanţare pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea cabinetelor de planificare familială. Lista cuprinde 83 de proiecte de investiţii, cele mai mari punctaje, respectiv 88, obţinându-le Spitalul Săcele şi Spitalul Victoria.

Potrivit ministrului Sănătăţii, 50 de milioane de lei din PNRR sunt disponibile pentru 83 de spitale din România.

„Ministerul Sănătăţii a finalizat evaluarea cererilor de finanţare pentru reabilitarea, modernizarea şi dotarea cabinetelor de planificare familială”, a transmis, Alexandru Rafila, joi seară, potrivit news.ro.

Acesta vorbeşte şi despre derularea unei campanii de educaţie pentru sănătate, în special educaţia pentru sănătatea reproducerii, care va fi implementată la nivel naţional, cu prioritate în zonele vulnerabile, cu un număr mare de sarcini în adolescenţă şi un număr mare de boli cu transmitere sexuală.

Potrivit listei publicate de către Ministerul Sănătăţii, cele mai mari punctaje le-au obţinut roiectele depuse de către spitalele din Săcele şi Victoria, respectiv câte 88 de puncte.

Cel mai mic punctaj, respectiv 58 de puncte, l-a obţinut proiectul de realizare a cabinetului de planing familial în Spitalul Clinic Judeţean Mureş.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: