Skip to content
Sănătate

Rafila: Situaţia spitalelor se va schimba foarte rapid. Toate spitalele vor putea să consulte toate tipurile de pacienţi

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că situaţia spitalelor care în prezent acordă asistenţă medicală doar patologiei COVID „se va schimba foarte rapid”, el explicând că în prezent se lucrează la o Ordonanţă de Urgenţă privind activitatea unităţilor sanitare.

Este o ordonanţă de urgenţă în momentul de faţă în procedură de avizare, urmată ulterior de alte acte normative pe care le va elabora  Ministerul Sănătăţii, toate aceste spitale vor putea să consulte toate tipurile de pacienţi, sigur, va exista o zonă pentru pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, dar ideea noastră este ca măcar până la 30 septembrie să putem să revenim la activitate normală. Din cauza asta vom asigura finanţare în mod similar la nivelul cheltuielilor efectuate până la 30 septembrie, după care se va trece la finanţarea clasică, să spunem, care se referă la serviciile pe fiecare tip de… deci lăsăm o perioadă de şase luni, ca să poată să existe o reluare a activităţii, graduală”, a afirmat Alexandru Rafila, luni, la Ploieşti.

Potrivit ministrului, numărul de internări a scăzut de la 4 milioane în anul 2019 la jumătate în perioada pandemiei de COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *