Skip to content
Politică

Raid antitero în Yemen: un militar american a fost omorât

pbs.org
" "

Un militar american a fost omorât, iar alţi trei au fost răniţi, în urma raidului care a vizat poziţii ale reţelei teroriste Al-Qaida în Yermen, au anunţat autorităţile militare americane.

Acesta este primul caz confirmat oficial de deces al unui militar în cursul unei acţiuni de luptă de la instalarea Administraţiei Trump, scrie Mediafax, citând Associated Press.

" "
" "

În comunicatul autorităţilor americane se mai menţionează că un al patrulea militar a fost rănit în urma aterizării forţate a unei aeronave, probabil un elicopter. Totodată, SUA transmit că în urma raidului au fost eliminaţi 14 militanţi ai Al-Qaida, iar militarii americani au capturat informaţii importante care ar putea să ofere detalii cu privire la planurile teroriştilor. Surse locale au declarat că raidul a vizat trei lideri de rang înalt ai reţelei Al-Qaida în provincia Bayda, care au fost eliminaţi.

Un oficial al reţelei teroriste a confirmat atacul, pe care l-a descris drept un ”masacru” soldat cu decesul mai multor femei şi copii. Surse locale au declarat că trupele americane erau în căutarea lui Qassim al-Rimi, un important lider Al-Qaida, şi au adăugat că militarii au capturat cel puţin doi indivizi neidentificaţi. Bilanţul raidului este de cel puţin 57 de morţi, inclusiv 41 de militanţi şi 16 civili, potrivit unui oficial local care a cerut să rămână anonim.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *