Raiffeisen închide banca pentru locuințe

Asigurarea locuintei
Sursa foto: fabricadeasigurari.ro

Raiffeisen Bank va închide Aedificium Banca pentru Locuințe, după ce va obține aprobările de la BNR. Banca pentru Locuințe din România a grupului austriac și-a redus puternic operațiunile în ultimii ani de după decizia Curții de Conturi privind prima de stat în sistemul de economisire-creditare.

Adunarea Generală Extraordinară a Acționarilor ABL a decis, în 28 noiembrie, demararea procesului de renunțare la autorizația de instituție de credit, ce presupune dizolvarea, urmată de lichidarea voluntară a ABL.

„În funcție de evoluțiile ulterioare și de răspunsul ce ne va fi comunicat de Banca Națională a României, vom reveni cu precizări pentru clienții noștri în ceea ce privește modalitatea de derulare a contractelor existente de economisire-creditare în domeniul locativ. Subliniem că, în prezent, derularea acestora are loc în condiții normale, în acord cu legea și cu prevederile cadrului contractual aplicabil”, a declarat Mădălina Badea, Președinte, Aedificium Banca pentru Locuințe.

Banca pentru Locuințe a grupului Raiffeisen a fost afectată puternic, alături de BCR Banca pentru Locuințe, de decizia Curții de Conturi din 2015, care a stabilit că cele două societăți au plătit nelegal prima de stat de până la 250 de euro către peste 300.000 dintre clienții care au deschis conturi, în condițiile în care cei mai mulți nu au participat la tot ciclul de economisire-creditare, ci doar au făcut depozite pentru a beneficia de subvenția de la stat.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: